10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz Kutlu Olsun

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Tosun, doğru ve tarafsız habercilik yapmanın bir gazetecide bulunması gereken en önemli sorumlulukların başında geldiğini vurguladı.

Gazetecilik mesleği ile uğraşan bir kişinin yalan karşısında doğrunun, karanlığın karşısında aydınlığın, haksızlığın karşısında hakkın yanında olması gerektiğini belirtti. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun çalışan gazeteciler günü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “10 Ocak 1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında iyileştirmeler yapılması ve gazetecilerin haklarının güvence altına alınması amacıyla, 212 Sayılı Yasa’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Gazetecilik toplumun bilgilendirilmesi ve kesintisiz haber akışının sağlanması açısından son derece önemli bir görevdir. Halka hizmet etme ve halkın dili olma konusunda canla başla çalışan, her türlü zorluğa ve esnek çalışma saatlerine rağmen büyük fedakarlıkla çalışan riski büyük bir meslektir. Tabi bu hizmetleri yaparken bir gazeteci nasıl olmalıdır konusu da önemlidir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de belirttiği gibi; 'Gördüklerini, Düşündüklerini, Bildiklerini Samimiyetle Yazmalıdır.' Toplumu aydınlatan ve olaylar içerisinde yer alırken tarafsızlık içerisinde en doğru haberi halka sunmak, saygıyı elden bırakmadan, ahlaklı ve düzgün bir kişiliğe sahip olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, faaliyet gösteren basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.’’ diye konuştu.

9.1.2018