Başkan Tosun, Çalışan Gazetecileri Ağırladı

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Kula'da faaliyet gösteren gazetecileri ağırladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Kula Kent Ormanı’nda Belediye Başkanı Hüseyin Tosun gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Tosun’un, günün anlam ve önemi hakkında yaptığı konuşmasıyla başlayan program, gazetecilerin sorularının Başkan Tosun tarafından cevaplanmasıyla devam etti. Programa, Doğan Haber Ajansı Muhabiri Hikmet Sepet, Ege Denge Gazetesi ve Manisa Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Kula Temsilcisi Alaettin Yakın, Kula Meydan Gazetesi Sahibi Doğan Durgut, Anadolu Ajansı Muhabiri ve Kula Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Kamil Altıparmak, Ege Denge Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gökhan Aydın, Kula 4 Eylül Gazetesi Sahibi Uğur Kulaşen, Gazteci Mehmet Aktürk ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Personelleri katıldı.

Başkan Tosun; “Gazetecilik Sabır Ve Fedakarlık Gerektiren Bir Meslektir”

Gazetecilik mesleğinin sabır ve fedakarlık gerektiren bir meslek grubu olduğunu vurgulayan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “ Kültür, spor, sanat ve siyaset her konuda bizlerin haber almasını sağlayan, dünyada gündemi hakkında kesintisiz bilgi akışını sağlamayı kendilerine görev bilmiş olan basın mensuplarının yaptıkları işlerin ne kadar önemli oluğunu saymakla bitiremeyiz. Gazetecilik zor bir meslektir, her daim görevlerini yerine getirmek için canla başla, gece gündüz zaman kavramı olmayan riskli bir çalışmayı gerektirir. Halka hizmet etme ve halkın dili olma konusunda çalışan gazetecilerimizin, ilkeli, tarafsız, en doğru haberi halka sunması gerekir. Tabi gazetecilik mesleğini yaparken, saygıyı elden bırakmadan, ahlaklı, yaptığı saygın bir meslek olan gazetecilik ve habercilik ilkelerine sahip olmak gerekir. Toplumun her alanında önem arz eden gazetecilerin haklarının korunması ve çalışma imkanlarının daha iyi şartlara getirilmesi gazetecilerin, çalışma kalitesini daha da arttıracağını düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, faaliyet gösteren basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.’’ diye konuştu. Program, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un günün anısına basın mensuplarına teşekkür plaketi ve hediye  takdimiyle sona erdi.

11.1.2018