Kula Belediyesi, Vatandaşın Sağlığı İçin Denetimleri Arttırdı

Kula Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayı dolayısıyla sıklaştırdığı gıda denetimlerinde balık ve peynir pazarında satışa hazır ürünleri kontrol etti.

Vatandaşların sağlığını tehdit edecek unsurların oluşmasını önlemek amacıyla Kula Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçe pazarında yer alan balık ve peynir pazarında denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde esnaflarda satılan gıda ürünlerinin tazeliği, hijyeni ve tartılar kontrol edildi. Kula Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Ulu, “Ramazan Ayında vatandaşların taze gıda tüketebilmeleri ve bozuk tartılarla kandırılmamaları için düzenli olarak personelimiz teftişlerini gerçekleştiriyor” diye konuştu.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, gıda denetimlerinin devam edeceğini belirterek, “Yaz aylarında mandıra ve deniz ürünlerinde gıda bozulmaları daha sık rastlanmakta. Bu yüzden Zabıta müdürlüğümüze bağlı ekipler vatandaşların sağlığını tehlikeye atabilecek gıda zehirlenmelerine ve haksız kazanca karşı denetimlerini sıklaştırdılar” dedi.

12.6.2017