Kula Kudüs’ü Yalnız Bırakmadı

İlmi Yayma Cemiyeti Kula Şubesi tarafından düzenlenen “Davamız Kudüs” konulu konferansı ve Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması ödül töreni Kula’da düzenlendi.

Kula halkının yoğun katılım gösterdiği konferans, 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Ezan Okuma Yarışmasında Manisa İl Birincisi olan Hafız Nurullah Barbaros Erdoğan'ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlim Yayma Cemiyeti’nin tanıtım sinevizyonu, Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci, İlim Yayma Cemiyeti Kula Şubesi Başkanı Halil İbrahim Kiremitçi ve Mirasımız Derneği Projelerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nihat Topçu’nun konuşmalarıyla devam etti. 16 Aralık’ta Türkiye genelinde 250 Bine  yakın öğrencinin katıldığı Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül töreni gerçekleştirildi. Kent Meydanı Konferans Salonunda düzenlenen programa, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Karakol Komutan Vekili Nedim Yerli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Sümen, Vergi Dairesi Müdürü Yaşar Sargut, Esnaf Odası Başkanı Aytekin Şadan, Dokumacılar Odası Başkanı Fehmi Yıldırım, Kula Belediyesi Meclis Üyesi Murat Yanbolu katıldı.

Başkan Tosun;  "Bunlar Pervasızca Davranışlardır"

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Davamız Kudüs konulu programın sonunda yapılan Kudüs Ziyareti kurasını gerçekleştirmeden önce kısa bir konuşma yaparak Kudüs’ün anlam ve önemine dikkat çekti. Başkan Tosun konuşmasında; “Müslümanların ilk kıblesi Kudüs üzerinde bir takım oyunlar oynanıyor. Kudüs, pervasızca Yahudiler tarafından İsrail’in Başkent yapılmak isteniyor. Uluslararası Hukuk hiçe sayılıyor. Kudüs’te peygamberlerimizin hatıraları var. Kudüs birçok farklı kültürü yaşatmış istisna ve müstesna bir şehirdir. Kudüs, Müslümanların canından, malından vazgeçeceği kadar önemli bir şehirdir. Dolayısıyla geçmişten günümüze Kudüs, bizlere peygamberlerin ve sahabelerin emanetidir. Ve şimdi, Kudüs birileri tarafından İsrail’in başkenti ilan ediliyor. Bu olay bir siyasi meseleden ziyade, tüm Müslümanlığın ortak meselesidir. Ben bu tür olayların, bu pervasızca davranışların dünya barışına da engel olduğuna inanıyorum.” Dedi

Program Siyer-i Nêbi yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesi ile sona erdi.

12.1.2018