Jeotermal Enerji ile Teknolojik Sera Kurulumu Projesi

Şehitlioğlu Mahallesi yakınlarında yüksek potansiyele sahip sıcak su kaynaklarının değerlendirilmesi amacıyla Zafer Kalkınma Ajansı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kula Belediyesi iş birliğinde 135 bin metrekare alanda jeotermal sera projesi hayata geçiriliyor.

İhale Tarihi

20.10.2022

Sözleşme Tarihi

08.02.2023

Sözleşme Bedeli

117.889.888,30 TL ( KDV DAHİL )

Yüklenici Firma

Demir İnşaat Altyapı San. Ve Tic. Ltd. Şti.

İşyeri Teslim Tarihi

08.02.2023

İşe Başlama ve Bitiş Tarihi

28.04.2023 – 08.11.2023

Destek Veren Kurum

Zafer Kalkınma Ajansı – 128.993.493,13 TL ( KDV DAHİL )

Bölgedeki çiftçilere seracılık ve termal kaynakların kullanımı konusunda örnek olacak çalışmayla 4 ay sonra üretime başlanması hedefleniyor.

Yaklaşık 128 milyon lira yatırımla kurulacak jeotermal sera ile yıllık 2 bin ton domates yurt içi ve yurt dışı piyasaya ürün arzı sağlanacak.

Bölgenin sıcak su kaynakları değerlendirilecek

Bölgenin zengin sıcak su kaynağına sahip potansiyelini değerlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Projenin, bölgeye katma değer katacağına vurgu yaparak, seranın bölge tarımına da örnek olacağını ve bu anlamda gelecek yıllarda benzer yatırımları beklediklerini söyledi.