10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı Gerçekleşti

10 Kasım 2023 12:30 Kula Belediyesi 862

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yıldönümünde Kula’da düzenlenen törenle anıldı.

Kula'da 10 Kasım Atatürk’ü anma programı, Yunus Emre ve Şehit Ömer Halisdemir Kent Meydanı'nda sabah 09.00’da başladı. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başlayan törende, Ata’nın ölüm saati olan saat 09.05’i beş geçe sirenler eşliğinde saygı duruşuna geçildi ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol üyeleri, kurum ve daire amirleri ve vatandaşlar, Kula Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde 4 Eylül Ortaokulu Öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan anma programına katıldı. Günün anlam ve önemine dair bir konuşmaların yapılması, Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirilmesi, öğrenciler tarafından hazırlanan şiir, oratoryo gösterileri takdir topladı. Tören sonunda 10 Kasım dolayisiyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Zakir Okulmuş tarafından verildi.

Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunma töreni ile Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programlarına Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, kamu kurum temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

• Etiketler
Belediye Yazılımı: Medya İnternet™ - Belediye Sitesi Kulga © Tüm Hakları Saklıdır.